Društvo

Skupština grada Doboj dobija novo rukovodstvo?

Skupština grada Doboj dobija novo rukovodstvo?
Foto: N.N. | Skupština grada Doboj dobija novo rukovodstvo?

DOBOJ - Skupština grada Doboj mogla bi dobiti novo rukovodstvo, tako se bar spekuliše u ovdašnjoj javnosti, koja već mjesec dana "smjenjuje" predsjednika i potpredsjednika lokalnog parlamenta.

Naime, nakon decembarskog zasjedanja Skupštine, koje je trajalo skoro osam sati i tokom kojeg su opozicioni odbornici vodili burnu raspravu, počele su spekulacije da će Murvet Bajraktarević (SBiH), prvi parlamentarac, biti razriješen s te funkcije, koju obavlja kao član Kluba SDP BiH - SBiH.

Na naše pitanje kako komentariše ove spekulacije, Bajraktarević je juče rekao da većina može da smijeni bilo koga.

"Ja nisam u toku, ali ako ima većina, može da smijeni i skupštinsko rukovodstvo. Ako se desi, desi se, niko nije bogom dat", rekao je predsjednik Skupštine grada za "Nezavisne".

Enes Suljkanović, lider dobojskog SDP-a, tvrdi da nema ništa ni od Bajraktarevićeve smjene ni od imenovanja Esmina Mahmutovića, SDP-ovog odbornika, na mjesto predsjednika Skupšine.

"Mi smo zaista u dobrim koalicionim odnosima, SBiH i SDP, i ne pada nam na pamet da neko narušava te odnose. To su neke kombinatorike u nečijoj glavi, zaista to su samo spekulacije. Ne znam odakle dolaze, možda od opozicije ili od nekih odbornika kojima rad predsjednika Skupštine ne odgovara. Mi se spremamo za opšte izbore, na koje ćemo zajedno izaći, SDP i SBiH", rekao je Suljkanović.

Osim o smjeni predsjednika Skupštine, odavno se u ovdašnjoj javnosti "pretresa" i o razrješenju njegovog potpredsjednika Ratka Močića, DNS-ovog odbornika, koji je navodno na izlaznim vratima te stranke.

Ukoliko bi Močić postao samostalni odbornik, DNS bi ostao bez kluba jer bi imao samo dva odbornika i izgubio bi funkciju potpredsjednika SG, koja mu pripada na osnovu koalicionog dogovora sa SDS-om.

Zato je DNS krenuo u potragu za trećim odbornikom i, kako saznajemo, pregovara sa Danijelom Gajićem, doskorašnjim članom SNSD-a, koji bi mogao zamijeniti Močića na poziciji potpredsjednika SG.

Slavko Gligorić, lider dobojskog DNS-a, nije ni potvrdio ni demantovao te informacije.

"Nemojte me ništa pitati, znate da ne znam lagati. Evo, vidite da razgovaramo, pregovaramo, ali ništa vam više ne mogu reći", kazao je Gligorić.

Ni Gajić, koji je samostalni odbornik, nije bio rječitiji pa je poručio da se neće oglašavati na tu temu.

"Neću sigurno davati izjave do sjednice Skupštine. Smatram da nije primjereno prije tog dana", naveo je Gajić.

Da li će zaista doći do promjena u skupštinskom rukovodstvu znaće se na sljedećoj sjednici, koja će biti održana u februaru, a do tada, kažu pojedini akteri, "sve će biti dogovoreno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije