Društvo

Slaba kiša na istoku

Slaba kiša na istoku
Slaba kiša na istoku

BANJALUKA - Suvo vrijeme danas će preovladavati u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, jedino prije podne postoje uslovi da slaba kiša padne na istoku.

Tokom dana biće sunčanih perioda uz umjerenu oblačnost, dok će na istoku biti oblačno i tmurno, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Na sjeveru će uveče i u noći na petak uz naoblačenje pasti malo kiše uz rijeku Savu. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće hladnije.

Jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokova ima magle ili niskih oblaka, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici gdje su u 7.00 časova izmjerena minus tri stepena i u Kupresu i Driniću gdje je bio jedan stepen ispod nule.

Na Han Pijesku, Čemernu i u Bihaću izmjeren je jedan stepen, dva na Sokocu, Mrakovici, Ivan-sedlu i u Kalinoviku, a tri u Gacku i Istočnom Drvaru. 

Četiri stepena izmjerena su u Banjaluci, Drvaru, Gradačcu, Nevesinju, Rudom i Livnu, a pet u Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Srpcu, Višegradu, Zenici, Bugojnu i Sanskom Mostu, šest u Sarajevu, Tuzli, Zvorniku, Novom Gradu, LJubinju, Foči, sedam u Srebrenici i Trebinju, devet u Stocu i Mostaru. 

Sa 11 stepeni Celzijusovih najtopliji jutros je bio Neum.

Na području Nevesinja u protekla 24 časa palo je najviše kiše - 52 litra po metru kvadratnom, zatim u Gacku gdje je palo 15 litara, na Čemernu 24, u Bileći 22, Kalinoviku 13, Trebinju 12.

Kiša je padala i u Foči, Driniću, Banjaluci, na Han Pijesku, u Srpcu, Rudom, Doboju, Zvorniku, Prijedoru, Novom Gradu, Bijeljini. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije