Društvo

Slijedi zatvaranje kolektivnih centara

Slijedi zatvaranje kolektivnih centara
Slijedi zatvaranje kolektivnih centara

BANJALUKA - Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas Memorandum o razumijevanju za realizaciju projekta "Zatvaranje kolektivnih centara - alternativnih vidova smještaja L/D 1789 /20139/ - CEB dva".

Ovim memorandumom regulišu se prava i obaveze učesnika u realizaciji ovog projekta među kojima su, uz Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Brčko distrikt, te Fond za povratak BiH.

U saopštenju Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Srpske navodi se da će potpisani memorandum biti osnova za potpisivanje sporazuma u 15 lokalnih zajednica na području Republike u kojima je predviđena realizacija ovog projekta.

Iz Ministarstva podsjećaju da je odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Razvojnoj banci Savjeta Evrope usvojena na sjednici Narodne skupštine Srpske 18. februara, čime su ispunjeni i formalni uslovi za realizaciju ovog projekta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije