Društvo

Smanjenje oblačnosti, sutra sunce, temperatura do 20

Smanjenje oblačnosti, sutra sunce, temperatura do 20
Smanjenje oblačnosti, sutra sunce, temperatura do 20

BANJALUKA - Danas se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom ponegdje u centralnim i istočnim područjima.

U drugoj polovini dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura koja će tokom dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu od 15 do 20 stupnjeva.

BIOPROGNOZA: Postepena stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije. Osjetno niže temperature zraka, naročito u unutrašnjosti, mogle bi uzrokovati probleme osjetljivim osobama, stoga je preporučljivo povesti računa o zaštiti od hladnoće, primjerenom odijevanju, te po potrebi reducirati aktivnosti. Sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji

UTORKA- U Bosni i Hercegovini više sunčanih perioda u jutarnjim satima. U Bosni po kotlinama će biti magle ili niskih oblaka. Sredinom dana novo naoblačenje sa zapada koje će donjeti kišu. Poslije podne i u noći na srijedu jače padavine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu do 18 stupnjeva.

SRIJEDA- U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Tokom dana postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu do 16 stupnjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije