Društvo

Smijenjeno devet komandira u CJB Doboj

Smijenjeno devet komandira u CJB Doboj
Smijenjeno devet komandira u CJB Doboj

DOBOJ - Samo jedan od deset komandira policijskih stanica u sklopu CJB Doboj sačuvao je poziciju nakon kadrovskih promjena, do kojih je došlo imenovanjem Dragana Prodanovića za novog načelnika Centra.

Željko Tanasić, komandir Policijske stanice (PS) Doboj 1, ostao je na ovoj poziciji, dok su njegove kolege iz ostalih policijskih stanica smijenjene i premještene na druga radna mjesta u sklopu CJB Doboj.

"Komandir Policijske stanice Doboj 2 je Ljubiša Đukanović, koji je bio zamjenik komandira PS Doboj 1, komandir PS Derventa je Denis Pijetlović, komandir PS Teslić je Damjan Trifunović, a komandir PS Šamac je Boban Ilinčić", rekao je Dragan Prodanović, novi načelnik CJB Doboj.

Dvije policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, u Derventi i Šamcu, su ukinute, a do promjena je došlo i na čelu Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, u kojoj je Dragišu Kojića naslijedio Željko Đurić.

"Poslove policijskih stanica koje su prestale s radom po pitanju bezbjednosti saobraćaja će obavljati opšte policijske stanice, svaka naravno na svom području mjesne nadležnosti", izjavio je Prodanović, koji je po odluci resornog ministra početkom marta imenovan na čelo dobojske policije umjesto Gorana Đurkovića.

Do imenovanja na ovu poziciju Prodanović je bio načelnik Sektora policije, taj posao sada obavlja Jovica Žigić, dok je Stevo Stupar na mjestu načelnika Sektora kriminalističke policije naslijedio Miroslava Milojevića.

Nakon kadrovskih promjena u CJB Doboj moglo bi doći i do promjena u odnosu prema medijima, koji će se ubuduće morati za informacije o pojedinim istragama češće obraćati Tužilaštvu, a ne policiji.

Prodanović dodaje da je Okružno tužilaštvo Doboj "apsolutno nadležno da raspolaže tim podacima i po procjenama kada oni neće ugroziti istragu te podatke ustupi medijima, novinarima, građanima".                                                                                                                                                 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije