Društvo

Spasojević novi načelnik CJB Banjaluka, Pandža unaprijeđen

Spasojević novi načelnik CJB Banjaluka, Pandža unaprijeđen
Spasojević novi načelnik CJB Banjaluka, Pandža unaprijeđen

BANJALUKA - Željko Spasojević naslijedio je Boška Pandžu, dosadašnjeg načelnika CJB Banjaluka, saznaju "Nezavisne".

Pandža je, kako ističe naš izvor iz MUP-a, unaprijeđen na mjesto načelnika novoformirane Uprave za policijsku podršku MUP-a RS.

U okviru novoformirane Uprave za policijsku podršku, na čijem je čelu Pandža, naći će se, osim visokotehnološkog kriminaliteta, forenzika i sve aktivnosti koje su zajedničke za sve ostale uprave i centre MUP-a.

Spasojević je, inače, obavljao fukciju savjetnika ministra unutrašnjih poslova, a ranije je bio i načelnik CJB Banjaluka.

Pandža je u MUP-u RS zaposlen od 1987. godine, a dužnost načelnika CJB Banjaluka obavljao je od 12. februara prošle godine.

U prethodnom periodu bio je vođa patrolnog bezbjednosnog sektora i inspektor za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda u Stanici policije za poslove dežurstva Banjaluka, ali i komandir Odjeljenja policije, pomoćnik komandira i zamjenik komandira u Policijskoj stanici Banjaluka - Centar.

Bio je i zamjenik komandira u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, šef smjene operativnog dežurstva u CJB Banjaluka, te inspektor za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije u CJB Banjaluka.

Pandža je, takođe, bio i inspektor unutrašnje kontrole u Inspektoratu za unutrašnju kontrolu, kao i načelnik Inspektorata za unutrašnju kontrolu.

Inače, juče je Gojko Vasić, dosadašnji direktor Policije RS, dužnost predao svom nasljedniku Darku Ćulumu, koji je rješenjem Vlade RS imenovan na ovu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije