Društvo

Stanivuković: Direktor FK Borac nas napao; Lukendić: Borac nije politički instrument

Stanivuković: Direktor FK Borac nas napao; Lukendić: Borac nije politički instrument
Foto: Ilustracija | Stanivuković i Blagić napadnuti dok su skupljali potpise?

BANJALUKA - Odbornik u Skupštni grada Banja Luka Draško Stanivuković, predsjednik pokreta "ReStart Srpska" Stefan Blagić i drugi učesnici današnje konferencije za novinare u Banjaluci tvrde da su verbalno i fizički napadnuti na parking prostoru ispred zgrade Vlade Republike Srpske i stadiona Fudalskog kluba "Borac".

Nakon što su se predstavnici medija razišli prišao im je, kako kažu, direktor Fudbalskog kluba "Borac" Dejan Lukendić te počeo s verbalnim napadima.

"Čim su novinari otišli, počeo nas je vrijeđati i govoriti da ne možemo biti na privatnom parkingu. Nisam ni znao o kome se radi, a naknadno mi je rečeno da je u pitanju Dejan Lukendić. Rekao mi je da više nikada neću moći doći na stadion, te pokušao pocijepati peticiju koju smo danas prestavili medijima sa zahtjevom da se ograniči kupovina službenih automobila u Vladi Republike Srpske", rekao je Stanivuković.

On kaže da uopšte nisu bili na privatnom parkingu FK "Borac".

"To je gradski stadion i svi mi, građani, imamo pravo biti tu", rekao je Stanivuković.

On je rekao da su napad prijavili policiji.

"Svi građani učestvuju u finansiranju 'Borca', kupuju karte i odlaze na utakmice našeg kluba i zaista smo ogorčeni ovakvim ponašanjem", rekao je Stanivuković.

Sa druge strane, Dejan Lukendić je rekao za "Nezavisne" da nikakvog fizičkog i verbalnog kontakta nije bilo, te da ne želi da daje veliku vanost ovom događaju.

"Nisam nikoga dodirnuo, niti sam nekog vrijeđao, zato sam ih zamoliio i rekao da ne mogu dolaziti tu i korisiti parking 'Borca' za političke poene, nego da imaju javni parking, neka se obrate policiji i tamo održavaju mitinge, nakon čega smo mi pozvali policiju", rekao je Lukendić.

Dodao je da su zauzeli parking i nikome se nisu obratili za javni skup, te da je to sportski stadion i da su svi dobrodošli na utakmice FK Borac, ali da neće nikome dozvoliti da sa tim ciljem dolazi na stadion, jer FK Borac nije politički instrument.

Članovi Pokreta “ReStart Srpska” zajedno s odbornikom (PDP) u Skupštini Grada Banja Luka Draškom Stanivukovićem i predstavnicima nekoliko udruženja i organizacija pokrenuli su danas peticiju kojom će tražiti od Vlade Republike Srpske da ograniči budžet za nabavku službenih vozila.

"Želimo ograničiti rasipništvo u Vladi, odnosno svim ministarstvima i kupovinu automobila vrijednih više od 100.000 KM", rekao je Draško Stanivuković na konferenciji za medije održanoj na parkingu između Vlade Republike Srpske i Gradskog stadiona. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije