Društvo

Stanje na putevima: Suvi i mjestimično vlažni kolovozi, moguća jutarnja poledica

Stanje na putevima: Suvi i mjestimično vlažni kolovozi, moguća jutarnja poledica
Stanje na putevima: Suvi i mjestimično vlažni kolovozi, moguća jutarnja poledica

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a jutarnja poledica moguća je preko planinskih prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i pored rijeka, a vozačima se skreće pažnja da budu oprezni posebno na dionicima Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka kod hidroelektrane Bočac danas će biti obustavljen saobraćaj od 14.00 do 14.30 časova.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška, saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mokrom i klizavom kolovozu.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor, te regionalnom putnom pravcu Prnjavor-Stanari zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Izmjene saobraćaja aktuelne su i duž pruge Doboj-Banjaluka zbog izgradnje kablovske infrastrukture.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Mitrovići, Ukrina-Vijaka u Vijačanima i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići.

U zonama gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

U Banjaluci će do 11. decembra biti obustavljen saobraćaj za sva vozila preko mosta na rijeci Vrbanji kod Incela, kao i 100 metara obostrano prije raskrsnice ulica Vladislava Sakrića-Ada zbog izgradnje novog mosta.

Na području Federacije BiH radovi su aktuelni na putnim pravcima Banjaluka-Jajce, Prozor-Jablanica i Tuzla-Priboj.

Na graničnom prelazu u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Vozačima se preporučuje da zbog radova izbjegavaju granične prelaze Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije