Društvo

Staviti fokus na rad prosvjetnih radnika

Staviti fokus na rad prosvjetnih radnika
Staviti fokus na rad prosvjetnih radnika

KRUPA NA UNI - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas da u Srpskoj mora biti stavljen fokus na rad prosvjetnih radnika i da će biti razgovarano o kvalitetu rada nastavnika, njihovoj edukaciji i provjeri tog znanja.

Mutabdžija je rekao da će stavljanje fokusa na rad prosvjetnih radnika otvoriti niz drugih pitanja, od pravilnika koji omugućava izbor nastavnog osoblja bez stručne provjere znanja, pa do drugih elemenata koji se tiču kontinuirane edukacije nastavnika.

"Upravo u tom segmentu zaostajemo za regionom, jer ne samo da nemamo određene programe, već nemamo ni viziju na koji način to sada da riješimo", rekao je Mutabdžija novinarima u Krupi na Uni.

On je istakao da je kontinuirano obrazovanje nastavnika važno pitanje na kojem sve mora ozbiljnije raditi.

"Kada je riječ o izboru nastavnika, to pitanje će nesumnjivo biti riješeno kroz novi pravilnik o kojem razgovaramo", rekao je Mutabdžija.

Odgovarajući na pitanje novinara o informacijama u vezi sa učiteljicom jedne područne škole u Prijedoru, koja navodno negacije piše zajedno i ima brojne gramatičke greške, Mutabdžija je rekao da nije upoznat sa tim slučajem i da misli da su kvalifikacije prejake.

"Ovakva pitanja će biti izlišna sama po sebi, jer ćemo u kontinuitetu razgovarati o kvalitetu rada nastavnika, njihovoj permanentnoj edukaciji i provjeri tog znanja", rekao je Mutabdžija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije