Društvo

Šteta od poplava u Derventi 3,5 miliona KM

Šteta od poplava u Derventi 3,5 miliona KM
Šteta od poplava u Derventi 3,5 miliona KM

DERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je, nakon razgovora sa premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović, da je konačna šteta od majskih poplava u ovoj opštini 3,5 miliona KM i da očekuje pomoć Vlade u sanaciji.

"Komisija je završila popis i iznos štete je oko 3,5 miliona maraka. To nije mala cifra i nije nam za utjehu, ali kada se uzme u obzir poplava prije četiri godine i tadašnja šteta od 13,5 miliona, onda se da zaključiti da smo u proteklom vremenu uradili dosta na zaštiti i odbrani od poplava", rekao je Simić.

On je Cvijanovićevu upoznao i sa drugim projektima koji se realizuju u Derventi, ali i drugim aktivnostima koje slijede u narednom vremenu.

Cvijanovićeva je sa Simićem danas u Derventi, osim o šteti od poplava, razgovarala i o rješavanju stambenog pitanja boračkih kategorija, te drugim projektima koji su započeti ili će biti realizovani u narednom vremenu. Sastanku je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić.

Simić je tokom kraće šetnje gradom goste infomisao o realizovanim projektima obnove gradskih ulica.

Za narednu sjednicu Skupštine opštine Derventa, koja će biti održana krajem jula, odbornici će imati kompletnu informaciju o procijenjenoj šteti od poplava i plan aktivnosti na njihovom sprečavanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije