Društvo

Stiže zahlađenje: U noći na subotu će padati snijeg

Stiže zahlađenje: U noći na subotu će padati snijeg
Stiže zahlađenje: U noći na subotu će padati snijeg

SARAJEVO - Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne lokalno pada kiša.

Temperature vazduha izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 2; Livno 10; Ivan Sedlo i Sokolac 12; Bugojno, Drvar, Grude i Mostar 14; Sarajevo 16; Jajce i Neum 17; Bijeljina, Gradačac, Srebrenica, Stolac, Trebinje i Zenica 18; Banjaluka, Bihać, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zvornik 19; Sanski Most 20°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Prije podne slaba kiša u Hercegovini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana jače padavine će se postepeno premještati sa zapada prema istoku zemlje gdje se kiša očekuje tek krajem dana. Obilnija kiša poslije podne u zapadnim područjima Bosne. Na vrhovima planina u noći na subotu će padati i snijeg. Vjetar umjeren i jak, sa mogućim olujnim udarima, južnog smjera. Prema večernjim satima vjetar će oslabiti i tokom noći će postepeno mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, u zapadnim područjima Bosne od 13 do 16°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U noći na subotu se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije