Društvo

Studenti uče i cvokoću u paviljonima SC "Nikola Tesla"

Studenti uče i cvokoću u paviljonima SC "Nikola Tesla"
Studenti uče i cvokoću u paviljonima SC "Nikola Tesla"

Stanari prvog i drugog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" i ove godine se smrzavaju, jer problem loše stolarije još nije riješen.

"Boravak u ovom domu nimalo nije prijatan. Jako je hladno, a naročito noću kada se temparatura spusti ispod nule", kazao je student koji boravi u SC "Nikola Tesla".

Iako su, kako kaže, radijatori topli, prozori su dotrajali, a termoizolacija na objektima je loša te samim tim dolazi i do velikog gubitka toplotne energije.

Studentkinja Ekonomskog fakulteta objašnjava kako su im prošle godine rekli da će ovaj problem biti riješen, ali, kako navodi, zima i niske temperature su krenule, a ništa nije učinjeno po tom pitanju.

"U većini slučajeva moram da obučem deblju odjeću kako bih uopšte mogla da boravim u sobi, od hladnoće ne mogu da se koncentrišem ni na učenje", priča ona.

Zoran Babić, direktor Studentskog centra "Nikola Tesla", ne poriče da boravak studenata u ovom domu nije prijatan. Kaže da je stolarija dotrajala i sva toplota izlazi napolje.

"Ne sporim da nam je stolarija definitivno potreba kako bi studenti imali bolje uslove za boravak. Uvijek su u pitanju nekakve pravne zavrzlame, ali bih volio kada bih već sutra mogao da pripremim tendersku dokumentaciji i da tražim odobrenje sredstava", priča  Babić. Dodaje kako do Nove godine očekuje pomjeranje s mrtve tačke i da je optimističan.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS kažu da je iz Razvojnog programa RS obezbijeđeno 1.500.000 KM za potrebnu sanaciju u Studentskom centru "Nikola Tesla".

"Prema našim saznanjima, bio je raspisan tender, koji je Kancelarija za žalbe BiH poništila. Rukovodstvo Studentskog centra radi na pripremi dokumenata neophodnih za raspisivanje novog tendera", dodaju iz Ministarstva.

Instalacija

Pored problema sa dotrajalom stolarijom, studenti se susreću i sa problemima loših elektroinstalacija, kao i dotrajalih sanitarnih čvorova.

Zoran Babić, prvi čovjek Centra, kazao je da će preduzeti sve potrebne mjere kako bi ovi problemi uskoro bili riješeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije