Društvo

Studentima Medicinskog fakulteta nova, savremena čitaonica

Studentima Medicinskog fakulteta nova, savremena čitaonica
Foto: Velibor Tripić | Studentima Medicinskog fakulteta nova, savremena čitaonica

BANJALUKA - Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci posjetili su novoopremljenu čitaonicu u Univerzitetskom kliničkom centru RS (UKC RS), koja će im olakšati spremanje ispita.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, pozdravio je studente i poželio im da nova studentska čitaonica uvijek bude puna.

"Osim liječenja pacijenata, UKC RS ima i edukativnu funkciju. Kada sam primijetio da studenti između predavanja, vježbi i ispita uče po hodnicima i stepeništima, odlučio sam da je vrijeme da im napravimo adekvatnu čitaonicu, gdje će moći učiti u normalnim uslovima", rekao je Đajić.

Dodao je da će studentima, pored čitaonice, koju će svakodnevno moći koristiti od 1. oktobra, na raspolaganju biti i dva velika amfiteatra za predavanja.

Aleksandar Košpić, predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta, rekao je da je čitaonica neophodna studentima da bi što uspješnije i brže završili studije, te da studenti neće iznevjeriti ukazano povjerenje.

"Studenti medicine dobili su univerzitetsku čitaonicu, u kojoj će, između vježbi i predavanja te prije ispita, moći da uče. Zahvalio bih rukovodstvu UKC RS, na čelu s profesorom Đajićem, što su uvidjeli koliko nam je ovo potrebno", rekao je Košpić.

Dodao je da je čitaonica neophodna studentima, naručito ako se nalazi u UKC RS, koji je najveća nastavna baza Medicinskog fakulteta, gdje se i većina vježbi odvija.

Ova čitaonica izgrađena u okviru rekonstrukcije UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije