Društvo

Štura pomoć opštine za Jordanoviće

Štura pomoć opštine za Jordanoviće
Štura pomoć opštine za Jordanoviće

GRADIŠKA - Samohrana majka Rajna Jordanović koja sa maloljetnom kćerkom Nevenom i bolesnom majkom Milicom živi u trošnom objektu u Bistrici, kod Gradiške, u toku godine dobila je ukupno 200 KM od Centra za socijalni rad Gradiška, kartu za prevoz, te besplatan upis u školu za dijete.

Ova porodica živi na ivici egzistencije, među golim zidovima na kojima nema maltera, sa jednom sijalicom i bez vode, a nemaju ni stalna primanja...

U opštini Gradiška kažu da se Rajna Jordanović nije obraćala Odjeljenju za društvene djelatnosti za dodjelu novčane pomoći, ali da je CZSR Gradiška upoznat sa materijalnim položajem ove porodice.

"Što se tiče stambenog zbrinjavanja porodica iz kategorije raseljenih i izbjeglih lica, nije u nadležnosti Opštinske uprave Gradiška već Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS. Međutim, ova porodica je na spisku porodica iz opštine Gradiška u okviru projekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja u BiH od strane Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNHCR-a i OSCE-a", istakli su u Odjeljenju za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Prema njihovim riječima, opština će podržati Nevenino školovanje kroz nabavku udžbenika i troškove putovanja.

Vladimir Trivić, socijalni radnik iz CZSR Gradiška, istakao je da CZSR porodici Jordanović ponekad uruči jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM, a ove godine su im pomogli dva puta.

Dodao je da oni žive u jako lošim uslovima, ali da nemaju pravo na stalnu novčanu pomoć.

"Da bi se ostvarili uslovi za stalnu novčanu pomoć lice mora biti radno nesposobno, što nije slučaj sa Rajnom. Na ovo pravo ima lice koje je mlađe od 60 godina, ali ako nije sposobno za rad", istakao je Trivić.

Ako je neko u mogućnosti da pomogne ovoj porodici može da se javi redakciji "Nezavisnih" ili porodici Jordanović na broj 066/976-477.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije