Društvo

Sud uvažio dokaze Sanje Vlaisavljević

Sud uvažio dokaze Sanje Vlaisavljević
Sud uvažio dokaze Sanje Vlaisavljević

SARAJEVO - U Opštinskom sudu u Sarajevu danas je održano glavno ročište po tužbi redovnog profesora na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Samira Arnautovića, a protiv Sanje Vlaisavljević zbog klevete.

Na ročištu je doneseno rješenje da se u cijelosti uvrštava dokazni materijal tužene s prošlog i ovog ročišta zato što su bitni za ocjenu Suda u ovoj pravnoj stvari i što su sasvim kompatibilni s ocjenom tužbe i tužbenog zahtjeva.

Na ovom ročištu advokat tužene je predao knjigu "Plagijarizam za početnike - vodič kroz plagijate redovnog profesora Samira Arnautovića (prvi dio)".

Advokat tužene Ahmed Žilić je izjavio da je samo radi ove rasprave tužena uložila ogromnu energiju i sačinila knjigu kao ozbiljan akademski rad.

"Koliki je to trud procijenit će vrijeme i akademska zajednica. Međutim, ono što mogu danas da iznesem, bez svake sumnje, je da ovaj rad, ova knjiga tužene, po svojim akademskim kriterijima zavređuje status magistarskog rada. Apsurd je nevjerovatan da upravo današnja rasprava svojim sadržajem ima značaj promocije ove knjige, što će samo po sebi ući u anale pravosuđa", rekao je Žilić.

Tužena Sanja Vlaisavljević istakla je da je zadovoljna što je Sud uvažio dokaze.

Naredno ročište zakaznao je za 9. april ove godine.

Direktoricu Centra za kulturu dijaloga Sanju Vlaisavljević tužio je bivši prorektor Univerziteta u Sarajevu Samir Arnautović. Arnautović je Vlaisavljevićevu za klevetu tužio 14. avgusta prošle godine zbog njenog teksta "SDP mašinerija plagira i nevladin sektor", objavljenog 1. avgusta prošle godine. Zbog navoda, prema kojima je Arnautović plagirao magistarski i doktorski rad, da se koristi govorom mržnje i da je bez pravdanja uzimao honorare, tužio je Vlaisavljevićevu i od nje traži 3.000 KM za nadoknadu štete za pretrpljene duševne boli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije