Društvo

Sudija se slučajno skinula gola

Sudija se slučajno skinula gola
Sudija se slučajno skinula gola

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH odbio je žalbu Kancelarije disciplinskog tužioca i potvrdio odluku drugostepene disciplinske komisije kojom je sudija Vrhovnog suda FBiH Enisa Bilajac, koja je u maju 2013. gola pored prozora u svojoj kancelariji radila vježbe, vraćena na posao!

Prema toj odluci, koja je u posjedu "Glasa Srpske", s tim danom prestaje da važi mjera udaljenja Bilajčeve sa dužnosti sudije Vrhovnog suda FBiH, koju joj je u julu 2013. izrekla prvostepena disciplinska komisija za sudije VSTS-a.

"Imenovana će nastaviti s obavljanjem funkcije sudije Vrhovnog suda počev od 21. aprila. Ona nije prekršila odredbu Zakona o VSTS-u o ponašanju koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti koje dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudstva. Počinila je samo jedan prekršaj i to iz nehata, koji govori o ponašanju u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske funkcije", navedeno je u obrazloženju odluke.

Istaknuto je i da je neosnovan žalbeni prigovor Kancelarije disciplinskog tužioca u kome je navedeno da je drugostepena disciplinska komisija, donoseći odluku o vraćanju na posao Bilajčeve, gotovo u potpunosti zanemarila kodeks sudijske etike. Piše i da je tužena disciplinski prekršaj učinila iz neopreznosti, nehata, a ne s namjerom i umišljajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije