Društvo

Sunčano i veoma toplo

Sunčano i veoma toplo
Foto: Ilustracija | Sunčano i veoma toplo

BANJALUKA - Ujutro nas očekuje vedro vrijeme uz malu oblačnost . Samo lokalno u kotlinskim predjelima s kratkotrajnom maglom.

Tokom dana sunčano i veoma toplo, a u mnogim predjelima vruće.

Biće lokalnog razvoja oblaka nestabilnosti, koji će usloviti popodnevne pljuskove i grmljavinske procese na zapadu i sjeverozapadu, a kasnije prolazno u centralnim predjelima te nešto češće na istoku, uglavnom uz rijeku Drinu (njen srednji tok). 

Prema večeri još po koji grmljavinski proces na sjeverozapadu i u Semberiji.  U većini ostalih predjela ostaće suvo.

Vjetar slab i promjenjljiv.  Jutarnja temperatura vazduha od 11°C do 16°C, na jugu i sjeveru ponegdje oko 18°C, u planinama od 6°C.

 Najviša dnevna temperatura vazduha od 29°C do 34°C, lokalno na sjeveru stepen, dva viša. u planinskim  predjelima od 24°C.

U Banjaluci nas čeka sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost. Poslijepodne i uveče, umjeren do jak razvoj oblaka nestabilnosti usloviće prolazno po koji pljusak i grmljavinski proces.  Vjetar slab, sjeverni. Jutarnja temperatura oko 15°C, a najviša dnevna oko 35°C.

U Sarajevu veći dio dana sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Lokalno pljusak kiše je moguć u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura vazduha oko 13°C, a najviša dnevna oko 29°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije