Društvo

"Susreti" u Trebinju okupili mlade iz Srpske i okruženja

"Susreti" u Trebinju okupili mlade iz Srpske i okruženja
"Susreti" u Trebinju okupili mlade iz Srpske i okruženja

TREBINJE - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović večeras je u Trebinju otvorila 19. susrete mladih, četvorodnevnu manifestaciju koja je okupila više od 200 učesnika i organizatora, kao i gostiju iz Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Davidovićeva je istakla da je ovo najznačajnija manifestacija u omladinskom sektoru koju je kao i ranije Ministarstvo podržalo sa 20.000 KM.

"Veoma nam je značajno da se mladi iz cijele Republike Srpske okupe na jednom mjestu, da se druže, razmjenjuju iskustva i da prevazilaze predrasude, ukoliko postoje prema drugima, dok će u radnom dijelu susreta nastojati da steknu određene vještine i znanja koje će im pomoći u budućnosti", istakla je Davidovićeva.

Ona je rekla da je posebno značajno što će mladi razgovarati o kampanji "Borba protiv govora mržnje na internetu", projektu na kome Ministarstvo radi od prošle godine, napominjući da mladi ličnim primjerom mogu najviše da utiču da se takav govor ne primjenjuje.

Predsjednik Omldinskog savjeta Republike Srpske Miloš Blagojević rekao je da su Susreti mladih tradicionalna republička omladinska manifestacija, koja se održava uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta, s ciljem da se mladi ljudi okupe na jednom mjestu, te razmijene znanja i iskustva, ali i pokušaju dogovoriti neke zajedničke aktivnosti.

Prema njegovim riječima, jedan od važnih ciljeva okupljanja je i promocija omladinskog rada i aktivizma.

"Omladinski savjet i druge organizacije nastoje da mlade ljude osnaže i da putem četvorodnevnog programa dobiju određene vještine i znanja koje mogu da iskoriste na tržištu rada", rekao je Blagojević i dodao da su programom obuhvaćeni mladi od 15 do 30 godina.

On je istakao da je program kombinacija zabavnog, muzičkog, sportskog, edukativnog i turističkog sadržaja.

Ističući da su dosadašnji susreti bili od velike koristi, Blagojević je podsjetio da su realizovali inicijativu za osnivanje Omladinskog savjeta Trebinje, organizovanje seminara o pisanju pilot-projekta i načinu apliciranje za sredstva, te da je prihvaćena inicijativa da se osnuje omladinska organizacija u onim opštinama u kojima do sada nije formirana.

Troškovi ishrane, smještaja i prevoza su obezbijeđeni, a svi učesnici biće smješteni u Domu učenika Trebinje.

Nakon svečanog otvaranja susreta nastupio je domaći bend iz Trebinja "Krugovi u žitu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije