Društvo

Sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

Sutra kiša, pljuskovi i grmljavina
Sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati pretežno oblačno i malo hladnije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje može biti i grada.

Ujutro će biti pretežno oblačno, mjestimično sa kišom na istoku i sjeveru, a na jugozapadu i jugu uglavnom suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće svježije i pretežno oblačno, povremeno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Kiša i pljuskovi češći će biti na sjeveru i istoku gdje ponegdje može biti i grada. Najmanje kiše očekuje se u Hercegovini.

Postepeno razvedravanja očekuje se krajem dana, prvo na zapadu, u noći i do jutra i u ostalim krajevima.

Ujutro će duvati slab i promjenjiv vjetar, na jugu bura, a tokom dana sjeverni i sjeverozapadni, uglavnom umjerenog intenziteta.

Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 16 do 24, na jugu do 28 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi za naredne dana najavljuju više sunčanih perioda i toplije vrijeme, a ponegdje u poslijepodnevnim časovima kišu i pljuskove. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 30 stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Čapljina sa 30 i Mostar sa 29 stepeni Celzijusovih danas su bili najtopliji gradovi.

U Banjaluci, Trebinju, Prijedoru, Doboju i Novom Gradu u 14.00 časova izmjereno je 27, a u Bijeljini, Neumu, Zvorniku, Bileći, Ribniku, Zenici, Bihaću i Sanskom Mostu 26 stepeni.

U Višegradu, Srpcu i Gradačcu 25, u Tuzli, Šipovu i Goraždu 24, u Kneževu, Mrkonjić Gradu, Bugojnu i Livnu 23, u Srebrenici, Rudom i Sarajevu 22, na Mrakovici 21, na Sokocu, Ivan-sedlu, u Foči, Nevesinju 20, u Gacku 19, u Kupresu 18, na Han Pijesku i u Kalinoviku 17, na Čemernu 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura mora u Neumu u 14.00 časova iznosila je 22 stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije