Društvo

Sutra oblačno i suvo uz povremene sunčane intervale

Sutra oblačno i suvo uz povremene sunčane intervale
Foto: N.N. | Sutra oblačno i suvo uz povremene sunčane intervale

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno i suvo, a slabog provijavanja snijega biće na istoku, uz najvišu dnevnu temperaturu do dva stepena Celzijusovih.

Ujutro i prijepodne biće oblačno, a tokom dana doći će do raslojavanja oblačnosti uz sunčane intervale i hladno vrijeme. Uveče se očekuje pad temperature i jačanje mraza, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus šest do jedan, na jugu oko dva, u planinama minus deset stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus tri u planinama, u većini predjela od nula do šest, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

U utorak, 5. decembra, ujutro će biti hladno sa umjerenim, a u planinama i jakim mrazem. Tokom dana u Hercegovini i na jugozapadu sa malo oblaka, a u ostalim krajevima oblačnije uz mogućnost slabog provijavanja snijega ponegdje u centralnim i istočnim krajevima.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan u planinama, u većini predjela od tri do osam, na jugu i sjeveru ponegdje do 10 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 6. decembra, biće pretežno vedro i hladno sa mrazem, nešto oblačnije u centralnim i istočnim krajevima. Tokom dana biće pretežno sunčano ili sa sunčanim intervalima i malo toplije.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva do deset, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak 7. decembra, jutro će biti pretežno vedro i hladno uz mraz. Tokom dana biće pretežno sunčano i još malo toplije. Popodne i uveče na zapadu i jugu postepeno naoblačenje. Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do 11, u višim predelima od dva stepena Celzijusovih.

Vjetar će biti sjevernih i sjevorozapadnih smjerova, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica minus šest, Mrakovica, Kalinovik, Han Pijesak minus četiri, Nevesinje, Kneževo, Manjača minus tri, Sokolac minus dva, Ribnik, Gacko, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni, Istočno Sarajevo i Sarajevo minus jedan, Krupa na Vrbasu, Srebrenica, Šipovo, Bijeljina, Tuzla i Bugojno nula, Brod, Novi Grad, Prijedor, Banjaluka, Doboj i Mostar jedan, Foča, Bileća, Srbac, Zvornik dva, Višegrad, Rudo četiri, a Trebinje pet stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije