Društvo

Sutra pretežno sunčano

Sutra pretežno sunčano
Sutra pretežno sunčano

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra prijepodne biće pretežno sunčano vrijeme, a popodne nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, uz dnevnu temperaturu od 22 do 27 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prijepodne biće sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost. Tokom popodneva razvoj oblaka donosi mjestimično kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, češće u istočne i sjeveroistočne krajeve, a samo ponegdje na jugu i sjeveru.


Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i jugozapadni, popodne na sjeveru slab sjeverozapadni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih, a dnevna temperatura vazduha od 22 do 27, u višim predjelima do 19 stepeni.

U ponedjeljak, 6. juna, ujutro će biti umjereno oblačno. Prijepodne sunčano, uz malu ili umjerenu oblačnost.

Tokom popodneva razvoj oblaka donijeće mjestimično kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, kojih će najčešće biti na sjeveru, istoku i nešto kasnije jugu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, u višim predelima od šest stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha biće od 22 do 26, na jugu i ponegdje sjeveru do 28 stepeni, a u višim predjelima od 18.

U utorak, 7. juna, ujutro i prijepodne biće umjereno, a ponegdje na zapadu i sjeveru pretežno oblačno, na sjeveroistoku, istoku i jugu više sunca.

Tokom dana biće sunčano, uz umjerenu dnevnu oblačnost i suvo. Jutarnja temperatura vazduha od devet do 15, u višim predelima od šest stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha biće od 22 do 27, na jugu do 30, u višim predelima od 17 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 8. juna ujutro i prijepodne sunčano uz malu oblačnost. Tokom popodneva umjeren razvoj oblačnosti ponegdje na istoku i sjeveroistoku može donijeti rjeđe pljuskove.

Jutarnja temperatura vazduha od šest do 12, na jugu oko 15 stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od 20 do 25, na jugu do 29, u višim predjelima od 17 stepeni.

U Srpskoj i FBiH danas je sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Duva slab do umjeren, zapadni i jugozapadni vjetar.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 14.00 časova: Han Pijesak 16, Čemerno

 

17, Sokolac 18, Zvornik 19, Gacko, Nevesinje i Kalinovik 20, Mrkonjić Grad 22, Bileća i Srebrenica 23, Trebinje 24, Šipovo, Višegrad i Krupa na Uni 25, Rudo, Prijedor, Ribnik, Foča i Bijeljina 26, Banjaluka, Novi Grad, Srbac i Doboj 27 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije