Društvo

Sutra svečano otvaranje sjevernog krila i centralnog bloka UKC-a RS

Sutra svečano otvaranje sjevernog krila i centralnog bloka UKC-a RS
Foto: N.N. | Sutra svečano otvaranje sjevernog krila i centralnog bloka UKC-a RS

BANJALUKA - Novoizgrađeno Sjeverno krilo i rekonstruisani centralni medicinski blok Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske sutra će biti svečano otvoreni u Banjaluci, čime će sve klinike ove zdravstvene ustanove biti smještene na jednoj lokaciji na Paprikovcu.

Iz UKC-a je saopšteno da završetak četvorogodišnjeg projekta rekonstrukcije i opremanja centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila predstavlja ostvarenje višedecenijskog sna radnika ove ustanove, ali i stanovnika Srpske.

"Ovim dobijamo savremenu, respektabilnu zdravstvenu ustanovu, nosioca razvoja zdravstva Republike Srpske sa vrhunskim stručnjacima, savremenom medicinskom opremom i najboljim uslovima za naše pacijente", istakli su iz UKC-a.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je ranije Srni da će u centralnom medicinskom bloku ležati pacijenti, da je Južno krilo namijenjeno za poliklinički dio i Kardiohirurgiju, dok će u novoizgrađenom Sjevernom krilu biti smješten Urgentni centar i Patologija.

Svečana ceremonija otvaranja počeće u 11.00 časova na platou ispred ulaza u centralni medicinski blok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije