Društvo

Sutra temperatura vazduha do 37 stepeni

Sutra temperatura vazduha do 37 stepeni
Sutra temperatura vazduha do 37 stepeni

BANJALUKA - Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje pretežno sunčano i vruće sa dnevnom temperaturom vazduha do 37 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti prijatno toplo i sunčano, a magla je moguća oko rijeka na istoku i zapadu.


Tokom dana u svim krajevima biće sunčano i vruće, samo je na planinama na istoku kasno popodne ponegdje moguć kratkotrajni pljusak.

Duvaće slab istočni i jugoistočni vjetar, a na jugu Hercegovine jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 32 do 37 stepeni Celzijusovih.

Vruće se očekuje i u ponedjeljak, 1. avgusta, a prema večeri na sjeveru i zapadu doći će do naoblačenja sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Tokom noći promjena vremena zahvatiće centralne i istočne krajeve.

Ponegdje će biti izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno gradom i pojačanim i jakim vjetrom. Padavina neće biti u Hercegovini. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28 do 34, na jugu i jugoistoku do 37 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi za utorak najavljuju prijatnije vrijeme, bez vrućine. Ponegdje na istoku ujutro može biti kiše, a tokom dana doći će do smanjenja oblačnosti.

Kasnije popodne opet se očekuju pljuskovi sa grmljavinom u centralnim i istočnim krajevima, na sjeveru Hercegovine, te samo ponegdje na krajnjem zapadu. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 29, na jugu i jugoistoku do 34 stepena.

Vrućine neće biti ni u srijedu, ali se očekuje pretežno sunčano uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 29, na jugu do 33 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Na jugu je danas bilo najtoplije - u Mostaru su u 14.00 časova izmjerena 34 stepena, a u Trebinju 33.

U Višegradu su izmjerena 32 stepena, a u Bijeljini, Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Bileći, Bihaću i Goraždu 31, u Neumu, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Rudom, Ribniku, Foči, Šipovu, Livnu i Tuzli 30, u Krupi na Uni, Sarajevu, Bugojnu i Gradačcu 29, u Srebrenici 28, na Sokocu i u Gacku 27, na Mrakovici i na Ivan-sedlu 26, u Kupresu 25, a u Kalinoviku 24 stepenu.

Na Čemernu su izmjerena 23 stepena, na Han Pijesku 22, a na Bjelašnici 15 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije