Društvo

Sva oprema vatrogasaca i Civilne zaštite od maja na jednom mjestu

Sva oprema vatrogasaca i Civilne zaštite od maja na jednom mjestu
Foto: Vladimir Stojaković | Sva oprema vatrogasaca i Civilne zaštite od maja na jednom mjestu

BANJALUKA - Centralni magacin za skladištenje sredstava za potrebe vatrogasaca i Civilne zaštite, ali i za neka odjeljenja Gradske uprave, do kraja maja iduće godine bi trebalo da bude izgrađen u krugu "Pauk" službe na Rakovačkim barama.

Rekao je ovo za "Nezavisne" Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada, i istakao da će ovo skladište biti izgrađeno na površini od oko 1.300 metara kvadratnih, a da "Pauk" služba ostaje na istom mjestu kao i do sada.

"Magacin će posebno značiti i Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijale za Zimsku službu", rekao je Ćućun.

Prema njegovim riječima, vrijednost ovih radova je 890.000 KM.

"Ova sredstva uključuju izgradnju kompletnog objekta, hidrantsku mrežu, vanjsko uređenje i novu ogradu", objasnio je Ćućun.

Dodao je da do kraja godine očekuje da bude raspisan tender za izbor izvođača radova.

"Radovi nisu previše zahtjevni jer je u pitanju montažni objekat. Dakle, čelične konstrukcije i zatvaranje panelom su jednostavni, tako da očekujemo do kraja maja ili početkom juna otvaranje ovog magacina", objasnio je Ćućun.

Naglasio je da će se ovaj magacin, pored opšte namjene, odnosno za skladištenje sredstava, koristiti i u slučajevima vanrednih situacija za podjelu uniformi, kako lične, tako i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

"Ovdje će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine koje posjedujemo za punjenje vreća", istakao je Ćućun.

Dodao je da će skladište biti opremljeno i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije