Društvo

Temperatura vazduha iznad prosjeka

Temperatura vazduha iznad prosjeka
Temperatura vazduha iznad prosjeka

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra će se zadržati suvo vrijeme sa temperaturom vazduha iznad prosjeka za ovo doba godine.

 Ujutro će biti manje hladno, a na višim planinama se očekuje slab mraz.  

Preovladavaće umjereno, na sjeveru i pretežno oblačno, na jugu vedro. Magla i to rjeđa moguća je samo u kotlinama na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana prolazna povećana oblačnost premještaće se od sjeverozapada prema istoku tako da će popodne pretežno oblačno biti na sjeveru, sjeveroistoku i istoku, gdje bi mogla da padne veoma slaba kiša.

U ostalim predjelima promjenjivo oblačno, ponegdje sa sunčanim intervalima, na jugu sunčano. 

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu oko 10, na planinama oko nule. Najviša dnevna temperatura od osam do 13, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim krajevima bilo je magle, koja se u istočnim područjima zadržala veći dio dana. 

Banjaluka i Bihać danas su sa 17 stepeni Celzijusovih bili najtopliji gradovi u BiH. U isto vrijeme, u 13.00 časova, 16 stepeni izmjereno je u Gradačcu, a 15 u Srpcu i Ribniku. 

U Trebinju, Doboju, Sanskom Mostu i Driniću bilo je 14 stepeni, Prijedoru, Tuzli i Drvaru 13, Zvorniku, Nevesinju, Zenici, Bileći, Stocu i na Mrakovici 12, u Mostaru i Mrkonjić Gradu 11, a 10 u Bugojnu, Novom Gradu i Goraždu.

Devet stepeni izmjereno je u Livnu, osam na Čemernu, sedam u Kalinoviku, Srebrenici, Višegradu, Sarajevu i Kupresu, šest na Ivan-sedlu i u Gacku, pet u Foči i Rudom, četiri na Han Pijesku i tri na Sokocu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije