Društvo

Titula Darku Saviću

Titula Darku Saviću
Titula Darku Saviću

BANJALUKA - Član banjalučkog Kajak kanu kluba "Vrbas" Darko Savić izabran je večeras za najboljeg sportistu Banjaluke za 2014. godinu.

Za najbolji muški sportski kolektiv u prošloj godini proglašen je Atletski klub "Borac", a najbolji ženski sportski kolektiv je Košarkaški klub "Mladi Krajišnik".

U kategoriji lica sa invaliditetom najboljim sportistom za prošlu godinu proglašen je Duško Savić iz Atletskog kluba invalida "Vrbas".

Najbolja sportska manifestacija u prošloj godini bila je je Međunarodna biciklistička trka "Banjaluka - Beograd".

Manifestaciji izbora najboljih sportista grada Banjaluka u 2014. godini u Kulturnom centru Banski dvor, između ostalih, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić u obraćanju prisutnima istakla je da je za ovu godinu za potrebe finansiranja aktivnosti u sportu u gradskom budžetu predviđeno nešto više od 1,3 miliona KM.

"To nije dovoljno, ali ćemo se potruditi da i na drugi način stvorimo još bolje uslove da bi pomogli sportistima i mladima koji se bave sportom", naglasila je Brkićeva.

Ona je napomenula da je Banjaluka u prošloj godini bila domaćin više značajnih sportskih manifestacija i da su banjalučki sportisti učestvovali na raznim takmičenjima, od frepubličkog do svjetskog ranga, na kojima su postizali značajne rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije