Društvo

Trogodišnji Alija Pivić iz Bihaća mora na operaciju da bi čuo

Trogodišnji Alija Pivić iz Bihaća mora na operaciju da bi čuo
Foto: N.N. | Trogodišnji Alija Pivić iz Bihaća mora na operaciju da bi čuo

BIHAĆ - Kako bi se trogodišnjem Aliju Piviću iz Bihaća ponovo vratilo čulo sluha, neophodna je ugradnja kohlearnih implantata u uši, čime bi mu se omogućilo da ponovo čuje, a za ovaj operativni zahvat neophodno je prikupiti oko 30.000 eura.

Najbliža ustanova gdje se može obaviti ovaj komplikovani operativni zahvat je Kliničko-bolnički centar Sestara milosrdnica u Zagrebu, ali za troškove eventualne operacije roditelji dječaka nemaju novca.

Prema riječima roditelja, Haseta i Mirele Pivić, vremenom se ustanovilo kako Ali ima probleme sa sluhom.

"Obraćali smo se zdravstvenim ustanovama u Bihaću i Sarajevu, gdje su nam liječnici govorili kako se radi o prolaznim poteškoćama. Naposlijetku, kada su utvrdili oštećenje sluha prepisali su korištenje slušnog aparata, ali se ustanovilo kako on uopšte ne pomaže našem mališanu", kažu Pivići.

Dodaju kako su naposlijetku izgubili povjerenje u domaće zdravstvo, te su posjetili pomenutu kliniku u Zagrebu i tamo su im saopštili kako dječak ima stopostotno oštećenje sluha, te da je ugradnja umjetne pužnice jedini način da ponovo čuje.

"Također, rekli su nam kako Ali ima treći krajnik, koji je uvećan i biće ga neophodno odstraniti prije operativnog zahvata", kažu supružnici.

Dodaju kako su ih u Zavodu za zdravstveno osiguranje USK informisali da ne snose troškove liječenja u inostranstvu, zbog čega su primorani da se na ovakav način obrate dobrim ljudima da pomognu liječenje njegovog sina.

"Za nekoliko mjeseci moramo sakupiti oko 30.000 eura, tako da kao roditelji malog Alija sve vas molimo, sve dobre ljude, da nam pomognete da našem Aliju vratimo sluh, kako bi imao normalan život. I sam sam humanitarac i dobrovoljni darivalac krvi i uvijek pomažem djeci pa se nadam da će uz vašu pomoć za našeg Alija biti ljepša budućnost", kaže Hase Pivić.

Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti na žiro račun: 1994576039087438 ili više informacija mogu dobiti na telefon 061/699-300.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije