Društvo

Trudnice se žale da nemaju prednost

Trudnice se žale da nemaju prednost
Trudnice se žale da nemaju prednost

Iako zakonom trudnice nisu privilegovane, one uglavnom imaju prednost, ističu u Domu zdravlja

Banjalučke trudnice tvrde da su dosad na Poliklinici bile privilegovane u smislu da ne čekaju u redu za vađenje nalaza, međutim, posljednjih dana moraju čekati u redu kao i svi drugi pacijenti.

"Kada sam htjela da izvadima krv na Poliklinici, rekli su mi da trudnice više nisu u kategoriji privilegovanih gdje imaju prednost, već čekaju gdje i svi ostali, a tamo je bio veliki red", požalila se trudnica S.V.B. putem jedne Facebook grupe.

Nakon njene objave uslijedilo je još nekoliko komentara u kojima su se trudnice takođe žalile da su u trudnoći morale čekati na vađenje krvi.

U Domu zdravlja ističu da se dosad zvanično nijedna trudnica nije požalila da je morala čekati u velikom redu te da, iako zakonom trudnice nisu privilegovane, one uglavnom imaju prednost.

"Trudnoća je jedno stanje žene i zakonom one nisu privilegovane, međutim, medicinsko osoblje uvijek ima razumijevanje i trudnice ne čekaju. Moguće je da se desilo da je neko morao čekati jer u prvim mjesecima teško je vizuelno uočiti trudnicu, ali svaka koja se javi i kaže da je trudna ne čeka mnogo", kazala je Dijana Ožegović, portparol Doma zdravlja.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije