Društvo

Tužilaštvo zadovoljno sa tri godine zatvora za terorizam?!

Tužilaštvo zadovoljno sa tri godine zatvora za terorizam?!
Foto: Ilustracija | Tužilaštvo zadovoljno sa tri godine zatvora za terorizam?!

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da je zadovoljno odlukom trećestepenog vijeća Suda BiH kojom je Osmanu Abdulazizu Kekiću potvrđena osuđujuća presuda za pridruživanje terorističkim organizacijama i pooštrena kazna zatvora sa dvije na tri godine.

Kekić je procesuiran zbog protivzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, u vezi sa odlaskom na strana ratišta Sirije i Iraka i pridruživanje strukturama terorističke organizacije "Islamska država".

"Do danas za protivzakonito formiranje ili pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, Tužilaštvo BiH optužilo je 24 lica, nije bilo oslobađajućih presuda za ova krivična djela i svi optuženi su proglašeni krivim", navedeno je u saopštenju.

Kekić je u prvostepenom postupku bio oslobođen optužbi, da bi drugostepeno vijeće, nakon sprovedenog postupka, optuženog krajem prošle godine proglasilo krivim i osudilo na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine.

Trećestepeno vijeće je, nakon sprovedenog postupka, potvrdilo osuđujuću presudu, te preinačilo odluku na tri godine zatvora.

 Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim agencijama, intenzivno sprovodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju krivičnih djela povezanih sa terorizmom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije