Društvo

U BiH danas oblačno s kišom

U BiH danas oblačno s kišom
U BiH danas oblačno s kišom

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme s kišom u zapadnim područjima.

Temperature vazduha u 08.00 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Sokolac 4, Bugojno, Goražde, Kupres, Livno i Srebrenica 6, Ivan-sedlo i Zvornik 7, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Jajce i Sarajevo 8, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 9, Bihać 10, Trebinje 11, Mostar 12 i Neum 15.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju u jugozapadnim, zapadnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru Hercegovine.

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavine, uglavnom, u cijeloj BiH. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: većinom od 5 do 15, a na sjeveru i zapadu Hercegovini od 20 do 35 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije