Društvo

U BiH i danas toplo

U BiH i danas toplo
Foto: N.N. | U BiH i danas toplo

BANJALUKA - Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne prevladavati sunčano vrijeme.

Od sredine dana prema večernjim časovima u većem dijelu zemlje mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 20 do 24, a najviša dnevna između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

Prognoza vremena za veće gradove u BiH:

  • Sarajevo              +  27 ºC  
  • Banjaluka             +  30 ºC  
  • Bijeljina               +  27 ºC   
  • Bihać                   +  23 ºC  
  • Livno                    + 27 ºC 
  • Mostar                 +  33 ºC 
  • Zenica                  + 26 ºC  
  • Trebinje               + 30 ºC  

Četvrtak

U  Bosni i Hercegovini će prijepodne preovladavati sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

Petak

U Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina i istočnim i sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

Subotu

U Bosni umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije prijepodne. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku vjetar slab istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Nedelja

Očekuje se veća promjena vremena. Osim kiše, prognozira se prodor hladnog vazduha sa sjevera koji će usloviti pad temperatura vazduha i do 10°C.

Početkom naredne sedmice osjetno hladnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije