Društvo

U BiH povoljni uslovi za vožnju, na graničnim prelazima nema zadržavanja

U BiH povoljni uslovi za vožnju, na graničnim prelazima nema zadržavanja
U BiH povoljni uslovi za vožnju, na graničnim prelazima nema zadržavanja

BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, a zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi.

Auto-moto savez Republike Srpske saopštio je da je, povodom početka nove školske godine, u toku kampanja "Škola je za nas, oprez je za vas" s ciljem bezbjednog učešća đaka u saobraćaju, te poziva vozače da obrate posebnu pažnju u zonama škola i na kretanje đaka duž kolovoza.

U toku su radovi na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, dionica Gornja Vijaka dva - Razboj, u mjestu Dragalovci. Režim potpune obustave saobraćaja traje najviše 45 minuta, a biće aktivan u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi pet tona i koja su viša od 3,5 metra.

Zbog izgradnje obilaznice na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Jednom kolovoznom trakom u periodu od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija i na dionici magistralnog pravca entitetska granica /Otoka/-Novi Grad jedan, kao i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, gdje je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže.

Na magistralnom putu prema graničnom prelazu Rača zbog rekonstrukcije savskog nasipa saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež-Stari Ugljevik i na regionalnom pravcu Ugljevik-Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije