Društvo

U Zenici sahranjen dječak Harun Mujkić

U Zenici sahranjen dječak Harun Mujkić
U Zenici sahranjen dječak Harun Mujkić

ZENICA - U haremu Čaršijske džamije u Zenici klanjana je dženaza dječaku Harunu Mujkiću, koji je u četvrtak, u 11. godini života, preminuo u učionici.

Sahrani su uz porodicu i rodbinu prisustvovali i Harunovi prijatelji iz Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", te brojni građani, radnici škole, kao i ministar obrazovanja ZDK i premijer ovog kantona.

"Dragi Harune, bilo je planirano da te vodimo na izlete i ekskurzije, da predstavljaš našu školu u znanju i sportu. Planovi se nekada, nažalost, ne ostvaruju. Tvoj mladi život nestade u trenutku, ali uspomena na tebe ostaće zauvijek", kazao je direktor škole Esad Ćorović, prenosi Klix.

Harunova školska drugarica pročitala je dirljivo pismo.

"Dragi Harune, danas smo svi mi ovdje zbog tebe. Teško je reći bilo koju riječ, a da se ne zaplače. Svima si nam u mislima. Život jeste okrutan, ali mi ga ne možemo izmijeniti. Živiš tu u nama, još uvijek si ono dijete koje je htjelo da zaigra za Barselonu. Još uvijek svojim plavim očima gledaš, ali drugi svijet. Otišao si bez pozdrava, iznenadno i neočekivano. Tvoje mjesto u školi te čeka, kao i tvoji prijatelji. Tvoja klupa i mjesto u dnevniku te čekaju. Utonuo si u san, u postelji si u kojoj se niko nije nadao da će te vidjeti. Tako brzo si otišao. Znamo da te naše suze i riječi neće vratiti. Mnogo toga smo trebali naučiti, ali nismo stigli. Na putovanju u vječni mir neka te prati naša vječna ljubav. Čeka te Barselona i svi tvoji najmiliji. Zvijezda koja je juče otišla na nebo, to si bio ti. U nadi da ćeš pronaći pravi put. Bićeš u našim srcima zauvijek", stoji u pismu.

Jedanaestogodišnji dječak je preminuo za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave u školi, a obdukcija je pokazala da je smrt bila nasilna i neposredna, te da je nastupila usljed razvoja jakog otoka moždanog tkiva i krvarenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije