Društvo

U čast Svetom Savi svečano i radno

U čast Svetom Savi svečano i radno
U čast Svetom Savi svečano i radno

BIJELJINA - U svih osam srednjih i 18 osnovnih škola na području Semberije i Majevice danas će, radno i svečano, biti obilježena školska slava - Sveti Sava.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Mićo Stojišić rekao je Srni da će danas u srednjim školama biti nenastavni, ali radni dan, kada će biti organizovan svetosavski program, kakav i dolikuje imenu i djelu Svetog Save, srpskog prosvjetitelja, tvorca države, srpske Crkve i graditelja škola.

"Nakon programa biće organizovano i tradicionalno lomljenje slavskog kolača i slavski ručak, skromniji nego ranijih godina", napomenuo je Stojišić.

On je rekao da većina srednjih škola radi u dobrim uslovima, ali i da uvijek može bolje.

"Bilo je malo problema kad je riječ o fiskulturnim salama, posebno u Ugljeviku i Janji nakon poplava", rekao je Stojišić.

Kada je riječ o grijanju, on navodi da se može biti zadovoljno, iako je u Ekonomskoj školi bilo malih problema prilikom nabavke mazuta.

"Ipak, uspijevaju se snaći, da učenici ne bi trpjeli, a i u svim drugim školama koje se griju drugim energentima /ugalj-drvo/ postoje finansijski problemi, jer lokalne zajednice sve manje i sve teže izvršavaju ovu obavezu prema školama", ocijenio je Stojišić.

Predsjednik Aktiva osnovnih škola regije Bijeljina Milica Perković rekla je Srni da je sve spremno za današnju proslavu.

Perkovićeva je istakla da sve osnovne škole rade u nesmetanim uslovima, ali su u dvije još u toku radovi u fiskulturnim salama, gdje je u toku renoviranje nakon prošlogodišnjih poplava. 

"Riječ je o osnovnim školama u Bijeljini - `Knez Ivo od Semberije` i `Sveti Sava`", navela je Perkovićeva i čestitala svim školarcima krsnu slavu - Svetog Savu, uz očekivanje da će đaci uskoro imati nove i dobre uslove za nastavu fizičkog vaspitanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije