Društvo

U naredna tri dana sve hladnije

U naredna tri dana sve hladnije
U naredna tri dana sve hladnije

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ početkom naredne sedmice biće hladno vrijeme za ovo doba godine, u nižim krajevima povremeno sa kišom, a u višim sa snijegom, koji je u srijedu moguć i u nižim predjelima, dok se od četvrtka očekuje stabilizacija i toplije vrijeme.

Sutra će biti hladno i oblačno vrijeme sa kišom povremeno, a u višim predjelima sa snijegom, uz dnevnu temperaturu do 10 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti hladnije i oblačno vrijeme, mjestimično i maglovito. U nižim predjelima sa slabom i povremenom kišom, a u višim krajevima sa slabim snijegom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije popodne i do večeri padavine će prestati uz djelimično smanjenje oblačnosti, pa će biti i sunčanih intervala, više na sjeveru i sjeveroistoku.

U Hercegovini će biti bez padavina, uz promjenjivu oblačnost i sunčane intervale.

Duvaće slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a u Hercegovini pojačana i jaka bura. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu devet speni Celzijusovih, a dnevna od četiri do 10, na jugu oko 15 stepeni.

U utorak, 15. marta, u Srpskoj i FBiH biće prohladno i pretežno suvo vrijeme uz promjenjivu oblačnost, oko rijeka i po kotlinskim predjelima tmurno sa maglom i niskom oblačnošću, uz dnevnu temperaturu do devet stepeni Celzijusovih.

Popodne i prema večeri naoblačenje sa sjevera će doći mjestimično kiša, a u planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu pet stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura od tri do devet, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih, a u višim predelima oko jedan stepen.

U srijedu, 16. marta, ujutro će biti prohladno i pretežno oblačno, u višim predjelima slab snijeg, koji je ponegdje moguć i u nižim krajevima, uz dnevnu temperaturu do osam stepeni Celzijusovih.

Oblačno vrijeme zadržaće se i tokom dana sa slabom i mjestimičnom kišom u nižim i snijegom u višim krajevima, tokom noći padavine prestaju uz djelimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu šest stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od dva do osam, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak, 17. marta, biće promjenjivo oblačno i suvo, a na krajnjem zapadu oblačnije. Tokom dana malo toplije u odnosu na prethodne dana, te promjenjivo oblačno uz sunčane intervale.

Jutarnja temperatura od minus tri do jedan stepen, na planinama na istoku do minus sedam, na jugu šest stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od sedam do 12, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

U Hercegovini je danas promjenljivo oblačno, a u ostalim krajevima oblačno, mjestimično sa slabom kišom u Krajini i na istoku Srpske, a ponegdje u višim predjelima sa snijegom.

Do kraja dana zadržaće se oblačno vrijeme sa kišom koja će biti češća, prvo na sjeveru, a zatim na istoku, a u planinama sa snijegom. Jedino na jugu Hercegovine biće suvo vrijeme uz promjenjivu oblačnost, ali i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet stepeni Celzijusovih, Han Pijesak nula, Čemerno jedan, Kalinovik dva, Sokolac tri, Mrkonjić Grad četiri, Krupa na Uni pet, Rudo, Gacko, Srebrenica, Šipovo i Sarajevo šest, Ribnik, Foča, Banjaluka, Novi Grad, Zenica i Nevesinje sedam, Prijedor, Srbac, Tuzla i Doboj osam, Bijeljina i Zvornik 10, Bileća i Mostar 13 i Trebinje 14 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije