Društvo

U nedjelju sunčanije i toplije u cijeloj BiH

U nedjelju sunčanije i toplije u cijeloj BiH
U nedjelju sunčanije i toplije u cijeloj BiH

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje toplije i suvo vrijeme sa više sunčanih perioda, jedino ponegdje na istoku prije podne može biti slabih padavina.

Tokom prijepodneva ponegdje na istoku očekuje se veoma slaba kiša, a na planinama slab snijeg, dok će na jugu i zapadu biti suvo i umjereno oblačno vrijeme sa više sunčanih perioda, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U većini predjela tokom dana očekuje se toplije i pretežno sunčano vrijeme. Na istoku će doći do postepenog razvedravanja, pa se i u tim krajevima očekuje više sunca. Naredne noći očekuje se nova oblačnost sa zapada.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar, krajem dana u skretanju na južni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od devet na istoku do 15 na sjeveru, na jugu Hercegovine do 17 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros ponegdje u centralnim krajevima pada kiša, dok u Hercegovini preovladava vedro vrijeme.

U Bijeljini, Doboju, Gradačcu i Neumu jutros je u 8.00 časova izmjereno sedam stepeni, u Zvorniku, Srpcu, Mostaru i Tuzli šest, a u Trebinju, Čapljini, Višegradu, Zenici i Goraždu pet stepeni.

U Banjaluci, Prijedoru, Sarajevu, Novom Gradu, Krupi na Uni, Istočnom Drvaru, Srebrenici, Foči i Rudom jutros su izmjerena četiri stepena, u Zvorniku, Mrkonjić Gradu, Šipovu, Sanskom Mostu i na Mrakovici tri, u Bileći, na Sokocu, u Gacku, Ribniku, Bugojnu i Livnu dva, a u Kalinoviku, na Ivan-sedlu i u Kupresu jedan stepen.

Na Han Pijesku i u Nevesinju u 8.00 časova jutros izmjereno je nula stepeni, a na Bjelašnici minus šest stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Srebrenici - osam litara po metru kvadratnom, zatim na Han Pijesku gdje je palo šest litara, u Zvorniku, Rudom i Višegradu četiri, u Novom Gradu tri, u Bijeljini, Doboju, na Sokocu, u Mrkonjić Gradu, Šipovu i Krupi na Uni dva litra po metru kvadratnom.

Na Han Pijesku visina snježnog pokrivača iznosi 21 centimetar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije