Društvo

U nedjelju svečano otvaranje 49. "Kočićevog zbora"

U nedjelju svečano otvaranje 49. "Kočićevog zbora"
U nedjelju svečano otvaranje 49. "Kočićevog zbora"

BANJALUKA - U banjalučkom parku "Petar Kočić" u nedjelju, 24. avgusta, svečano će biti otvoren 49. "Kočićev zbor".

Zamjenik predsjednika Komisije za izradu programa i sadržaja "Kočićevog zbora" Luka Kecman rekao je Srni da je otvaranje manifestacije predviđeno za 20.00 časova ispred spomenika Petru Kočiću kada će biti položeni vijenci na spomenik, a potom će u umjetničkom dijelu programa nastupiti pjesnici, etno grupa "Trag", gudački kvartet Akademije umjetnosti, KUD "Veselin Masleša" i orkestar Zdravka Ćosića.

On je dodao da će u slučaju loših vremenskih uslova i kiše manifestacija biti svečano otvorena u Muzičkom paviljonu "Petar Kočić".

Kecman je naveo da je predviđeno da u 21.00 čas u Banskom dvoru bude otvorena izložba radova Likovnog saborovanja "Zmijanje 2014", koje je počelo 17. avgusta i na kojem učestvuje osam umjetnika.

"Prošle nedjelje, 17. avgusta, napravili smo uvertiru sa početkom rada Likovnog saborovanja i tom prilikom smo saopštili ime dobitnika `Kočićeve nagrade` - književnik Slobodan Janković, a nagrada "Zmijanjče" pripala je učeniku iz Rogatice Milanu Purkoviću", podsjetio je Kecman.

On je napomenuo da će sutra biti održan Festival izvorne pjesme u Bronzanom Majdanu, a da će tokom iduće sedmice biti organizovano niz sadržaja, kao što je izložba "1914-Veliki rat", takmičenje u besjedništvu, pjesničko veče i drugo.

Kecman je rekao da će manifestacija "Kočićev zbor" biti zatvorena 31. avgusta u Stričićima, i to tradionalno uručivanjem "Kočićeve nagrade" i nagrade "Zmijanjče" kod rodne kuće Petra Kočića, uz prigodan kulturno-umjetnički program i nadmetanje u narodnim sportovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije