Društvo

U petak obilna kiša na zapadu BiH

U petak obilna kiša na zapadu BiH
U petak obilna kiša na zapadu BiH

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se na zapadu očekuju obilne padavine, ponegdje i 80 do 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, obilna kiša padaće od zapada preko centralnih predjela do sjevera, tokom dana na jugu, dok će uveče uz rijeku Drinu biti nestabilno sa grmljavinskim procesima.

Obilna kiša počinje noćas na zapadu, dok će na istoku biti mjestimično slabija i povremena.

Ujutro će na jugozapadu, zapadu i sjeveru padati umjerena do jaka kiša od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, a na jugu, jugoistoku, istoku i sjeveroistoku biće promjenjivo i djelimično suvo, uz mjestimičnu i slabiju kišu.

Tokom prijepodneva očekuje se smanjenje padavina, koje će na zapadu biti slabije, a u ostalim predjelima mjestimične, dok će popodne ponovo biti obilne na zapadu, gdje će pasti novih 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Prema večeri oblačna zona sa padavinama će se pomjerati prema sjeveru kada će od juga doći prvo do smanjenja, a zatim i prestanka padavina.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura kretaće se od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 14 časova: Bjelašnica šest, Mrakovica osam, Drinić devet, Drvar 10, Bihać, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Prijedor 11, Banjaluka, Han Pijesak, Ribnik i Sanski Most 12, Jajce, Čemerno, Šipovo, Srbac i Kupres 13, Gradačac 14, Livno, Gacko, Kalinovik i Sokolac 15, Bijeljina i Doboj 16, Nevesinje i Tuzla 17, Zvornik 18, Bugojno, Mostar, Bileća i Sarajevo 19, Srebrenica i Stolac 20, Neum, Trebinje, Foča i Zenica 21, Rudo i Višegrad 22, Goražde 24 stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije