Društvo

U ponedjeljak prestanak padavina i toplije

U ponedjeljak prestanak padavina i toplije
U ponedjeljak prestanak padavina i toplije

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno suvo i postepeno toplije, uz slabu kišu koja će padati samo još ponegdje i dnevnu temperaturu vazduha od 22 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusov.

Jutro će biti svježe i umjereno oblačno. Na istoku pretežno oblačno uz ponegdje slabu kišu. Tokom dana biće postepeno toplije uz više sunčanih perioda, a na istoku će ostati oblačno uz povremenu slabu kišu. Popodne kratkotrajna kiša je moguća i ponegdje na sjeveru.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 11 do 15, na jugu do 18, u višim predjelima od osam, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusov.

U BiH je danas oblačno i svježe sa kišom samo još ponegdje, uglavnom na sjeveru i istoku. U Hercegovini je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha danas u 14.00 časova: Bjelašnica četiri, Han Pijesak 11, Kalinovik, Ivan-Sedlo, Goražde i Sokolac 12, Mrakovica, Sarajevo 13, Klekovača, Tuzla 14, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Bijeljina 16, Gacko, Srbac, Šipovo, Zvornik i Zenica 17, Ribnik, Rudo, Doboj, Višegrad, Foča i Nevesinje 18, Banjaluka 19, Krupa na Uni 21, Novi Grad, Prijedor, Sanski Most 22, Bileća, Mostar 23, Trebinje 24, Neum 26 stepena Celzijusova.

U utorak, 19. jula, će jutro biti svježe i umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana biće pretežno sunčano uz malu dnevnu oblačnost i toplije.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 11 do 16, na jugu do 19, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 24 do 28, na jugu do 32, u višim predjelima od 17 stepena Celzijusovih.

U srijedu će jutro biti svježe i umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana biće pretežno sunčano uz malu dnevnu oblačnost i toplije. Na istoku uz rijeku Drinu će postojati uslovi za po koji kratkotrajni pljusak.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 18, na jugu do 21, u višim predelima od devet stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 25 do 29, na jugu do 32, u višim predelima od 19 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak će biti pretežno sunčano i par stepeni toplije vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 13 do 18, na jugu do 22, u višim predjelima od 10 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 31, na jugu do 34, u višim predelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije