Društvo

U ponedjeljak toplo, povremena kiša popodne

U ponedjeljak toplo, povremena kiša popodne
U ponedjeljak toplo, povremena kiša popodne

BIJELJINA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak će biti toplo i promjenjivo oblačno vrijeme, uz povremenu kišu popodne i uveče.

Jutarnja temperatura od tri do osam, na jugu do 10, u višim predjelima minus jedan, a najviša dnevna od 13 do 19, u višim predjelima osam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, ujutro će biti toplije i umjereno oblačno, tokom dana prijatno toplo, uz dalje naoblačenje i postepeno jačanje jugozapadnog vjetra.

Sredinom dana kratkotrajna slaba kiša padaće ponegdje u centralnim i istočnim predjelima, a kasnije popodne i uveče jača oblačnost sa kišom premještaće se sa sjevera.

Tokom noći kiša će se premještati ka istoku, a do utorka ujutru padavine će prestati u većini predjela.

Vjetar slab do umjeren, tokom dana pojačan jugozapadni i zapadni.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperatura u 14 časova: Bjelašnica minus šest, Čemerno pet, Sokolac sedam, Han Pijesak i Gacko osam, Nevesinje 10, Mrkonjić Grad 11, Sarajevo i Doboj 12, Bijeljina, Zvornik, Tuzla i Foča 13, Banjaluka, Prijedor, Višegrad i Bileća 14, Zenica 15, Mostar 16, Trebinje i Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, u Srpskoj će u utorak, 31. marta, biti toplo i sunčanije vrijeme, dok će tokom dana nova oblačnost koja donosi kišu zahvatiti sjeverne predjele.

Jutarnja temperatura biće od dva do šest, na jugu do 10, u višim predjelima malo uspod nule, dok će najviša dnevna biti od 18 do 23, u višim predjelima 12 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 1. aprila, doći će do pada temperature, a očekuje se i kiša, koja će biti jača ujutru, dok će tokom dana postepeno slabiti.

Najviše padavina biće na sjeveru, a na jugu će padati samo povremeno sredinom dana.

Jutarnja temperatura od četiri do devet, u višim predjelima jedan, najviša dnevna od devet do 14, na jugu i jugozapadu 18, a u višim predjelima četiri stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije