Društvo

U školama Semberije i Majevice obilježena školska slava

U školama Semberije i Majevice obilježena školska slava
U školama Semberije i Majevice obilježena školska slava

BIJELJINA - U svih 12 bijeljinskih osnovnih škola, kao i u školama podmajevičkog kraja, svečano je obilježena školska slava - Sveti Sava.

Slava u čast prvog srpskog prosvjetitelja, državnika i arhiepiskopa obilježena je i u predškolskim, ali i u srednjoškolskim i ustanovama za visoko obrazovanje.

Učenici su u prethodnom periodu sa svojim nastavnicima i učiteljima pripremali prigodan program koji su juče i danas prikazali na priredbama u svojim školama.

"Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi", pjevalo se danas i u Osnovnoj školi "Filip Višnjić" u Donjoj Trnovi.

Učenici ove škole organizovali su školsku priredbu u kojoj su učestvovali članovi dramske sekcije, brojni recitatori i hor ove škole.

Prije priredbe slomljen je slavski kolač, a kum slave - načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da je potreba lokalne zajednice da pomaže obrazovanje i vaspitanje na svom području.

"U Osnovnoj školi 'Filip Višnjić' urađeno je mnogo, počevši od rekonstrukcije školskog objekta pa do uvođenja centralnog grijanja, izgradnje sportskog terena, nabavke opreme za školu i drugo", rekao je Perić.

Čestitajući slavu učenicima i nastavnicima, on je naglasio da život i djelo Svetog Save predstavljaju osnovu svih civilizacijskih tokova našeg društva.

"Neka svetosavski duh bude primjer mlađim generacijama da usklade znanje i vrline da bi postali dobri i uspješni ljudi", rekao je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije