Društvo

U srijedu kiša, obilnija na istoku

U srijedu kiša, obilnija na istoku
U srijedu kiša, obilnija na istoku

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u srijedu se očekuje pretežno oblačno sa kišom, posebno na istoku, gdje se očekuje i do 40 litara po metru kvadratnom.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda napiminju da zbog obilnijih pljuskova treba obratiti pažnju na situaciju sa vodotocima i klizištima, posebno na području Sarajevsko-romanijske regije i srednjeg Podrinja.

Jutro će biti oblačno sa slabom kišom koja će mjestimično padati na sjeverozapadu i u Krajini, dok će na jugu biti pretežno suvo.

Tokom prijepodneva i podneva ostaće slične vremenske prilike, dok će u drugom dijelu dana na sjeveroistoku i istoku biti i intenzivnijih pljuskova.

Na istoku se očekuje i do 40 litara kiše po metru kvadratnom, dok će na jugu ostati suvo. Uveče i u toku noći biće oblačno, povremeno sa slabom kišom.

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15, na jugu do 20 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas prevladava pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, dok je na planinama bilo susnježice i snijega.

Najtoplije je danas bilo u zapadnim i južnim krajevima. U Prijedoru je u 14 časova izmjereno 18 stepeni, u Banjaluci, Trebinju i Novom Gradu 16, a u Mostaru i Neumu 15 stepeni.

U Bihaću i Bileći bilo je 14 stepeni, u Bijeljini, Zvorniku, Livnu i Višegradu 12, u Doboju, Mrkonjić Grad i Foči 11, u Rudom, Sarajevu, Nevesinju, Driniću, Bugojnu, Zenici i Gradačcu 10, u Gacku, na Mrakovici, u Srebrenici i Tuzli devet, na Sokocu osam, na Ivan Sedlu, u Kalinoviku i Goraždu pet, na Han Pijesku četiri, na Čemernu tri i na Bjelašnici dva stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije