Društvo

U subotu kolektivni sunet za 150 djece u Sarajevu

U subotu kolektivni sunet za 150 djece u Sarajevu
U subotu kolektivni sunet za 150 djece u Sarajevu

SARAJEVO - U subotu 19. aprila će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu biti organizovan kolektivni sunet za 150 djece u organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu Istanbul i agencije "Eskisehir glavni grad kulture turskog svijeta 2013", javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru programa, djeca obučena u garderobu za sunet, prvo će se provozati kočijama na Vrelu Bosne, nakon čega će otići u Bosanski kulturni centar (BKC), gdje će biti održan program. Ovom važnom događaju prisustvovat će i ministar obrazovanja Republike Turske prof. dr. Nabi Avci i guverner Eskisehira Gungor Azim Tuna.

Djeca će imati priliku slušati pjesme u izvedbi bosanskohercegovačkog hora Fatih Sultan Mehmed Han, kao i gledati lutkarske predstave u BKC-u.

Nešto kasnije u Narodnom pozorištu u Sarajevu bit će prikazan i derviški ples u izvedbi grupe "Bursa sema" i u pratnji poezije Junus Emrea.

Istog dana, u subotu, u konferencijskom salonu Gazi Husrev-begove biblioteke bit će održani paneli pod nazivom "Susreti književnika", na kojima će se razgovarati o društvima i migracijama, muzici i kulturi, gradovima i arhitekturi, te temama poput filma i istorije.

(Foto: Ilustracija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije