Društvo

U subotu tradicionalno okupljanje Petrovčana u Banjaluci

U subotu tradicionalno okupljanje Petrovčana u Banjaluci
Foto: N.N. | U subotu tradicionalno okupljanje Petrovčana u Banjaluci

BANJALUKA - Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu "Veče Petrovčana" u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu "Aquana", s početkom u 19 časova.

Naime, ova manifestacija već ima tradicionalni karakter i njom se, pored humanitarnih, nastavljaju i aktivnosti ovog udruženja po pitanju očuvanja tradicije i okupljanja Petrovčana rasutih širom ovih prostora, na jednom mjestu.

Cilj je, kako poručuju organizatori, da se obnove stara i steknu nova prijateljstva, kao i da svi uživaju u zajedničkom druženju.

Petrovčane, koji se te večeri okupe u Banjaluci, zabavljaće banjalučki "Happy bend", a za goste će biti upriličena i tombola sa prigodnim nagradama čiji će sav prihod i ove godine biti usmjeren u humanitarne svrhe.

Pored toga, sve Petrovčane, ali i one koji svojim prisustvom žele da uveličaju ovo okupljanje, tu veče očekuju i brojna iznenađenja.

“Pozivamo Petrovčane da u subotu, 28. aprila u što većem broju dođu u banjalučki restoran 'Aquana' i da svi zajedno uz igru i pjesmu obilježimo ovo 11. okupljanje u Banjaluci, sa željom da i u narednim godinama nastavimo ovu tradiciju, kako bi Petrovčane raseljene na sve strane što jače uvezali", rekao je Mirko Miščević, predsjednik Skupštine Zavičajnog udruženja Petrovac.

Inače, ulaznica, koja uključuje večeru i neograničenu konzumaciju pića, košta 30 KM i može se rezervisati na broj telefona 065/940-993, te kupiti u restoranu "Elas" u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije