Društvo

UKC RS i bolnica u Tuzli najbolje u BiH (FOTO)

UKC RS i bolnica u Tuzli najbolje u BiH (FOTO)
UKC RS i bolnica u Tuzli najbolje u BiH (FOTO)

BANJALUKA - Doktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci Aleksandar Guzijan zajedno sa svojim kolegom Alenom Humačkićem iz mostarske bolnice izabrani su za najbolje ljekare u Bosni i Hercegovini, a UKC RS zajedno sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla za najbolju bolnicu u BiH.

"Primili smo nagradu do koje nije došlo dogovorima, pregovorima i kalkulisanjima, već glasovima građana, naših pacijenata i zato koristimo ovu priliku da kažemo jedno veliko hvala gradanima koji su nas podržali i ulili nam dodatni elan da nastavimo dalje", saopšteno je iz UKC RS. Oni su se zahvalili  Udruženju „Kap“ koje je uz podršku Američke ambasade u BiH realizovalo projekat „Moje pravo“.

"Univerzitetski klinički centar RS se mijenja iz dana u dan. San da se konačno svi smjestimo pod jedan krov, da odvojimo hospitalizovane od ambulantnih pacijenata, smanjimo nervozu, tenzije i nezadovoljstvo ljudi koji su bolesni i pružimo im ono što najbolje znamo, zašto postojimo - vrhunsku medicinsku uslugu, podršku i razumijevanje, se ostvaruje", ističu u UKC i naglašavaju da mnogo korijenitih promjena je već iza njih.

" Nismo ih, i to je razumljivo, uvijek prihvatali glatko i bez varnica, bilo je tu i nerazumijevanja i različitih, često sukobljenih stavova, ali smo sve to uspjeli prevazici. I, opet ponavljamo, cilj svih promjena je obezbijediti što bolju uslugu našim pacijentima. Nema sumnje da su objekti koje gradimo važni i za nas i za pacijente, oprema takođe, u krajnjoj liniji, omogućava nam proširenje i usvajanje najnovijih dijagnostickih i terapijskih metoda, brže, bolje i efikasnije liječenje, međutim u svim resursima koje imamo, materijalnim, tehničkim i ljudskim, karika koja spaja sve segmente, karika koja jedina može dovesti do suštinskih promjena, ukratko - najvažnija karika su zaposleni UKC RS", ističu iz ove zdravstvene ustanove.

Zato je povjerenje i podrška, kako su istakli, koje su građani ukazali našem ljekaru, dr Aleksandru Guzijanu, načelniku jednog specifičnog, osjetljivog, teškog ali lijepog dijela UKC RS - Centra  za dojku, ali i UKC RS direktno priznanje i svim našim zaposlenima, koji će uz svesrdnu podršku institucija RS nastojati da naprave istorijske iskorake u našem daljem radu.

"Hvala građanima na podršci, strpljenju i razumijevanju koje pružaju i onda kada to nije lako", ističu u UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije