Društvo

Pucali na psa u dvorištu, životinji hitno potrebna pomoć

Pucali na psa u dvorištu, životinji hitno potrebna pomoć
Pucali na psa u dvorištu, životinji hitno potrebna pomoć

PRIJEDOR - Stravičan prizor je zatekla S.I. iz Prijedora, čitalac Nezavisnih, kada je stigla kući.

Pas, koji je tek napunio godinu dana i koji je, kako kaže, bio bezazleniji od bilo kakve plišane igračke ležao je teško ranjen, pogođen mecima, u dvorištu.

Svjedoci su vidjeli dva muškarca kako pucaju dva puta na psa nakon čega su pobjegli između kuća u komšiluku.

"Nisu došli ljudi izdaleka pa pucali na nedužnog psa. To su monstrumi kojima smo okruženi, kojima možda svaki dan kažemo 'dobro jutro' ili dobar dan'. To su monstrumi koji sa puškama hodaju oko kuća, oko naše djece i ako im bilo kako zasmetate vjerovatno će naći načina da i vas maknu sa puta", ističe ona ogorčeno.

Prisjeća se da su joj prije par mjeseci, kroz "šalu", ali u vrlo ozbiljnom tonu, komšije najavile da će njen ljubimac biti ubijen. Razlog je, kako su joj "objasnili", to što pas "smeta, trči, njuška".

Kako su nam javili čitaoci, pas se nalazi u teškom stanju i hitno mu je potrebna pomoć veterinara. S.I. moli sve kojim mogu da pomognu u pokušaju njegovog spasavanja.

"Ako je neko iz Prijedora ili okoline u mogućnosti da odveze psa kod veterinara ili finansijski pomogne njegovo potencijalno liječenje, S.I, kao i svaki drugi normalan čovjek i ljubitelj životinja, biće im do neba zahvalni", bila je jedna od reakcija naših čitalaca.

Čitaoci Nezavisnih će se u svojim komentarima vjerovatno ponovo podijeliti u tabore "za" i "protiv", ali ostaje pitanje šta bi se desilo da je metak "zalutao" do nečijeg djeteta i dokle ćemo dospjeti ako oružjem nastavimo da rješavamo imaginarne ili stvarne probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije