Društvo

Udruženje oboljelih dobilo prostorije za rad

BIJELJINA - Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke "Gea", nakon deset godina djelovanja u Bijeljini, uselilo je u prostorije za rad koje dijele sa još pet udruženja osoba sa invaliditetom.

Povodom mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, predsjednik Udruženja "Gea" Gordana Stupar uručila je danas zahvalnice predstavnicima medijskih kuća u Bijeljini, uz ocjenu da je njihov doprinos borbi protiv ove opake bolesti ogroman i značajan u stvaranju boljih uslova za život oboljelih. 

Ona je podsjetila da od karcinoma dojke najčešće obolijevaju žene starije od 45 godina, ali da je među oboljelima u ovom udruženju i djevojka od 19 godina. 

"Porast oboljelih je enorman, svakoga mjeseca u udruženju imamo barem po jednu novu članicu, a tri oboljele mjesečno umiru, zato je važno apelovati na prevenciju i na upornu borbu protiv karcinoma dojke", rekla je Stupareva novinarima. 

Prema njenim riječima, žene koje se bore protiv raka dojke uporedo se bore i za sistemsko zakonsko rješenje u Republici Srpskoj kojim bi se omogućilo utvrđivanje tjelesnog oštećenja i određene materijalne nadoknade za sve oboljele, bez dugotrajnih i skupih komisijskih procedura koje su na snazi. 

Za materijalne troškove i projekte udruženja sa invaliditetom u Bijeljini je ove godine budžetom predviđeno izdvajanje 18.000 KM.

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije