Društvo

Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava

Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava
Foto: RTRS | Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava

KOSTAJNICA - U opštini Kostajnica jutros su ukinute vanredne mjere odbrane od poplava, ali su na snazi ostale mjere pripravnosti, rečeno je Srni u ovoj opštini.

Načelnik opštine Drago Bundalo je na sastanku štaba Civilne zaštite donio odluku o ukidanju vanrednog stanja s obzirom na to da vodostaj Une pada i da se ova rijeka povlači iz dvorišta i pomoćnih objekata u Ulici Ranka Šipke, rekao je portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, vodostaj Une danas je u 9.00 časova iznosio 422 centimetra što je za 32 centimetra manje nego juče u isto vrijeme.

On je dodao da će po povlačenju vode vatrogasne jedinice pristupiti pranju objekata i dvorišta, nakon čega će dezinfekciju izvršiti zaposleni Doma zdravlja Kostajnica.

Prema njegovim riječima, načelnik opštine je posjetio klizišta u Kostajnici, od kojih su dva mirovala, dok je u toku noći bilo aktivno klizište na putu u Mrakodolu koje se nalazi u blizini jednog stambenog objekta.

"Načelnik je naredio komunalnom preduzeću da ukloni stabla i zemlju sa puta. Opštinske službe uradile su stručnu procjenu za sanaciju klizišta i saniranje će biti započeto kada budu bezbjedni uslovi za radove", naveo je Pašić.

Vanredne mjere odbrane od poplava u opštini Kostajnica bile su na snazi od 12. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije