Društvo

Upotrebne dozvole za stanove porodica boraca i RVI

Upotrebne dozvole za stanove porodica boraca i RVI
Upotrebne dozvole za stanove porodica boraca i RVI

Porodice boraca i ratnih vojnih invalida u petak su dobile upotrebne dozvole sa kompletnom dokumentacijom za devet izgrađenih stambenih objekata u Ulici Nenada Kostića u naselju Zalužani.

Objekti su izgrađeni prije 15 godina, ali njihovi korisnici do sada nisu mogli da postanu vlasnici stambenih objekata zbog imovinsko-pravnih barijera.

"Konačno smo sve barijere prešli i imamo važeće upotrebne dozvole za objekte", rekao je Dragomir Keserović, v.d. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Dodao je da su korisnici stanova sada ispunili uslove da podnesu zahtjev za otkup stambenih jedinica.

"Grad je načinio napor s obzirom na to da je zbog protoka vremena došlo do ruiniranja objekata. U potpunosti su rekonstruisane neke od instalacija, kao i druge stvari koje su dovedene u funkciju", istakao je Keserović. 

Prema njegovim riječima, za tri objekta bili su  pravljeni novi projekti kako bi se legalizovali dograđeni, dok su neki prilagođeni licima s invaliditetom.

Jadranka Hajder, supruga ratnog vojnog invalida preminulog prije nekoliko godina, istakla je da je dobijanjem upotrebnih dozvola riješeno bitno pitanje.

"Objekte možemo najzad otkupiti kako bismo postali njihovi vlasnici", rekla je Hajderova, dodajući da ne smatra da će plaćati otkup objekata s obzirom na njihov namjenski karakter.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije