Društvo

Uredba o stambenom zbrinjavanju uskoro pred ministrima

Uredba o stambenom zbrinjavanju uskoro pred ministrima
Uredba o stambenom zbrinjavanju uskoro pred ministrima

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas Srni da je sastavljena uredba o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i da je spremna za razmatranje u Vladi Srpske.

"Mislim da će se ta uredba naći na sjednici Vlade tokom naredne sedmice ili eventualno za dvije sedmice i njom su obuhvaćeni svi oni koji se nisu prijavili krajem 2007. godine za program stambenog zbrinjavanja 2008-2015. godina", rekao je Savanović.

On je naveo da će uredba, nakon usvajanja na sjednici Vlade, biti "poslata na teren" u smislu da se raspiše javni poziv na nivou lokalnih zajednica u roku od 60 dana.

"Svi koji se nađu obuhvaćeni uslovima iz uredbe, a nisu stambeno zbrinuti, imaju pravo da se prijave u lokalnim zajednicama i onda ćemo imati konačan broj sa terena koliko ima takvih slučajeva", naveo je Savanović.

On je dodao da će se, nakon utvrđivanja broja, tražiti sredstva za realizaciju, a to će najvjerovatnije biti kredit, te istakao da će za par godina uspjeti da budu zbrinute sve porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije.

Savanović je podsjetio da je do sada zbrinuto 7.997 korisnika iz ovih kategorija stanovništva, od čega je urađeno 3.036 stambenih jedinica, a više od 4.000 korisnika dobilo je nepovratnu novčanu pomoć, te je za te potrebe utrošeno oko 145 miliona KM.

"To su velika uložena sredstva, ali, s druge strane, to je pozitivno što smo se na najbolji mogući način odužili ljudima koji su najviše stradali u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu", istakao je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije